SUPPORT WORK

Support Work

Laten we wel zijn, een verslaving doorbreken en een ander leven opbouwen is geen klein kunstje. Zelfhulp is één van de manieren om dat te doen. Een effectieve manier. Miljoenen mensen over de hele wereld doen dat zo. Er bestaat geen weg die voor iedereen ideaal is. Eén ding is zeker: er is geen snelweg naar herstel. Stoppen en de praktische zaken op orde krijgen gaat eigenlijk betrekkelijk vlug. Een beetje inzicht in jezelf krijgen lukt ook nog wel. Maar leren leven met je verleden, leren leven met de gewone dingen van alle dag is een proces van jaren.

De groep bestaat uitsluitend uit lotgenoten. Er zijn géén begeleiders, géén externe deskundigen, géén therapeuten. Er zijn alleen mensen met verslavingsproblemen die kortere of langere tijd zonder middelen leven. Aan de hand van een stap uit ons programma vertelt ieder een klein stukje van het leven, dat hij of zij vandaag leeft. Luisteren is vaak nog belangrijker dan vertellen. De verhalen die je hoort helpen je een beeld te vormen van je eigen situatie. De verhalen helpen je jezelf te ontdekken.

Er is maar één voorwaarde om deel te nemen aan de groep. Je moet het verlangen hebben om niet meer te gebruiken. En of je dat verlangen hebt, weet alleen jij!

Zoek een groep in onderstaande categorieën.

lichamelijke gezondheid
geestelijke gezondheid
verslaving herstel
overig cultuureigen