HOOG SENSITIVITEIT (HSP)

Hoog sensitief

Ongeveer 15-20% van de mensen in Nederland is extra sensitief/hoogsensitief. De meeste hooggevoelige personen hebben sterk het gevoel “er niet bij te horen”. Vaak worden zij door anderen als lastig ervaren. Een veel gehoorde opmerking is dan ook: “Die heeft ook altijd wat”. Kortom: weinig begrip van allerlei dingen zoals: geluid, fel licht, sterke geuren, negatieve sferen, tijdsdruk etc.

Wat willen wij graag samen:
Het is mogelijk om samen te werken aan positieve manieren om anderen duidelijk te maken wat hoogsensitief/hooggevoelig zijn betekent. Maar ook je te laten wennen aan jezelf en acceptatie van jezelf. Het is goed zoals je bent, maar je wilt ook samen leven met mensen om je heen. Voor de niet-hoogsensitieve mens is het soms ook moeilijk te begrijpen wat de gevolgen zijn, omdat je het zelf zo niet voelt. Kortom aandacht voor elkaar.
Binnen de zelfhulpgroep besteden we tijd aan jouw levenservaringen en thematisch werken. Hierdoor kun je een stabielere basis bij jezelf vinden. We bieden een luisterend oor en een inlevende medemens.

Zoek een groep in onderstaande categorieën.

lichamelijke gezondheid
geestelijke gezondheid
verslaving herstel
overig cultuureigen

LAATSTE NIEUWS